Image default
Lepota in zdravjeNajnovejšeZanimivosti

Frizure za obhajilo: Elegantne pričeske za poseben dan

Pomen obhajila in izbire prave frizure

Obhajilo je pomemben mejnik v življenju mladih vernikov. Je dan, ko prvič pristopijo k zakramentu svete evharistije in tako postanejo polnopravni člani cerkvene skupnosti. Ob tej priložnosti želimo izgledati svečano in elegantno, frizura pa igra pomembno vlogo pri celotnem videzu.

Izbira prave frizure za obhajilo lahko povzroči kar nekaj preglavic, saj želimo, da je pričeska lepa, a hkrati primerna za slovesnost v cerkvi. Upoštevati moramo tudi dolžino in teksturo las, starost obhajanca ter seveda njegove osebne preference. V nadaljevanju bomo predstavili nekaj klasičnih in trendovskih idej za frizure, ki bodo poskrbele, da bo vaš otrok na svoj posebni dan sijal od znotraj in od zunaj.

Klasične frizure za deklice

Pri izbiri frizure za obhajilo se mnogi starši odločajo za klasične, brezčasne stile. To so elegantne in nežne pričeske, ki deklice naredijo kot male princese.

Eden najbolj priljubljenih stilov so kodri. Naravne kodre lahko poudarimo s penastim utrjevalcem in nežno razčešemo s prsti. Če ima deklica ravne lase, lahko kodre ustvarimo s pomočjo kodralnika ali pa lase zvečer spletemo v ohlapne kite, ki jih zjutraj razpustimo in fiksiramo z lakom.

Tudi spletene frizure so klasična izbira za obhajilo. Francoska kita, ribja kost ali prepleteni lasje, speti v eleganten spenjalni čop, so le nekatere izmed možnosti. V kite lahko vpletemo tudi cvetlične detajle ali bleščeče sponke za dodatno razkošnost.

Za deklice s kratkimi lasmi so primerne enostavne, a ljubke frizure. Lase lahko na eni strani spnemo s sponko, okrašeno s cvetom ali bleščicami. Prav tako lahko uporabimo nežen trak za lase ali pa lase na temenu rahlo počešemo in fiksiramo.

Trendovske frizure za deklice

Če želite, da bo vaša hčerka na dan obhajila v koraku z modnimi trendi, posezite po bolj drznih in sodobnih frizurah. Te so lahko igrivo neurejen ali pa prefinjeno strukturiran, odvisno od stila oblačila in osebnosti obhajanke.

Ena izmed trendovskih možnosti je polovični spet. Zgornji del las spnemo v čop ali figo, spodnje lase pa pustimo razpuščene in rahlo skodrane. Ta frizura je mladostna in razigrana, a hkrati dovolj umirjena za cerkveno slovesnost.

Tudi visoki čop je lahko odlična izbira za obhajilo. Gladek čop z bleščečim dodatkom ali cvetličnim venčkom okoli elastike bo poskrbel za eleganten in hkrati moden videz. Če ima deklica rada bolj sproščen stil, lahko nekaj pramenov ob obrazu pustimo razpuščene.

Pletene frizure so v zadnjih letih doživele pravi preporod in postale pravi modni hit. Za obhajilo lahko izberete francosko ali holandsko kito, ki ju spletete diagonalno ali v obliki sponje. V pričesko lahko dodate tudi manjše kite ali pa jih kombinirate z razpuščenimi kodri.

Frizure za obhajilo

Frizure za dečke

Čeprav se pri obhajilu največ pozornosti posveča frizuram za deklice, pa ne smemo pozabiti niti na dečke. Tudi oni si zaslužijo lepo in urejeno pričesko, ki bo dopolnila njihovo elegantno opravo.

Klasična izbira za fante je kratka, urejena frizura. Lase lahko postrižemo na kratko po celi glavi ali pa pustimo nekaj več dolžine na vrhu, ki jo na dan obhajila skrbno počešemo na stran ali pa nazaj. Pomembno je, da je pričeska čista in negovana.

Če ima deček daljše lase, jih lahko za to priložnost spnemo v čop ali figo. To bo poskrbelo za urejen videz, hkrati pa bo frizura še vedno dovolj sproščena in v skladu s fantovim stilom. Tudi pri dečkih lahko v pričesko dodamo manjši cvetlični detajl ali bleščečo sponko.

Nasveti za obstojno in udobno frizuro

Ne glede na to, katero frizuro boste izbrali za svojega otroka, je pomembno, da bo pričeska obstala cel dan in da se bo obhajanec v njej počutil udobno. Tukaj je nekaj nasvetov, kako to doseči:

  • Uporabite kakovostne izdelke za oblikovanje pričeske, kot so utrjevalci, pene in laki. Ti bodo poskrbeli, da bo frizura obstala, ne bodo pa pretirano obremenili las.
  • Izberite frizuro, ki ustreza tipu in dolžini las vašega otroka. Ne poskušajte na silo ustvariti pričeske, ki ni primerna za teksturo las, saj bo to le povzročilo frustracijo in nelagodje.
  • Frizuro naredite na dan obhajila, da bo izgledala sveže in urejeno. Če je le mogoče, naj to stori profesionalni frizer, ki ima izkušnje s pričeskami za posebne priložnosti.
  • Ne pretiravajte z dodatki in okraski v laseh. Lahko dodamo en ali dva detajla, ki se ujemata z obleko, preveč šopkov, trakov ali bleščic pa bo delovala kičasto.
  • Poskrbite, da se bo vaš otrok v izbrani frizuri počutil samozavestno in udobno. Če mu pričeska ni všeč ali ga tišči, raje izberite drugo možnost. Pomembno je, da je obhajanec na svoj veliki dan sproščen in nasmejan.

Frizura kot pika na i svečanega videza

Frizura je pomemben del celotne podobe na dan obhajila. Izbira prave pričeske lahko dopolni in nadgradi svečano opravo ter poudari otrokov naravni sij. Ne glede na to, ali se boste odločili za klasično ali trendovsko frizuro, naj bo ta v skladu z osebnim stilom in udobjem obhajanca.

Ob izbiri frizure pa ne pozabite, da je obhajilo v prvi vrsti duhovni dogodek. Bolj kot zunanja podoba je pomembno, da se otrok počuti povezanega s cerkveno skupnostjo in da razume pomen zakramenta, ki ga prejema. Frizura je le češnja na torti, ki zaokroži ta posebni dan.

Naj bo torej frizura za obhajilo elegantna, a nežna, trendovska, a primerna. Naj odraža otrokovo osebnost in stavi v ospredje njegov naravni čar. In najpomembneje, naj mu omogoči, da se na svoj veliki dan počuti samozavestno, lepo in ljubljeno. Konec koncev je to dan, ki se ga bo spominjal celo življenje.