Image default
Dom in vrt

Hoover pralni stroji – ikona pralne revolucije

Znamka Hoover velja za pionirja sodobnih pralnih strojev. Njihov model iz leta 1907 je prvi omogočil avtomatizirano pranje oblačil v gospodinjstvih. Hooverjev duh inovacije ostaja skozi desetletja, kot pričajo njihovi najnovejši Hoover pralni stroji.

Začetki znamke Hoover

Leta 1907 je Hooverjev soustanovitelj James Murray Spangler izumil rotacijski električni pralni stroj. Ta prelomen izum je olajšal garanje oblačil, ki je dotlej terjalo ure mukotrpnega ročnega dela. Spanglerjev prijatelj Hoover je kasneje pomagal pri izpopolnitvi izuma in trženju aparatov.

Tako se je rodila blagovna znamka Hoover, ki je postala sinonim za pralne stroje v ZDA. Njihovi inovativni modeli so omogočili enostavnejše pranje doma. Ob začetku se je Hoover osredotočal izključno na pralne stroje, nato pa razširil tudi na sesalce ter druge aparate.

Uspon pralnih strojev Hoover po svetu

Znamka Hoover je kmalu doživela širšo prepoznavnost tudi v Evropi. Njihovi pralni stroji so sloveli po zanesljivosti in dolgi življenjski dobi. Modeli so se postopoma prilagajali različnim okoljem z globalno širitvijo.

Leta 1985 sta podjetji Hoover in Candy sklenili uspešno poslovno zvezo, ki pomeni tudi vstop Hooverjevih pralnih strojev na slovenski trg. Hooverjev ugled na področju pralnih strojev se je krepil s prepoznavnim sloganom “Nobena ženska se mu ne more upreti”.

Filozofija oblikovanja pralnih strojev Hoover

Hoover stavi na enostavnost uporabe s preglednim upravljanjem in intuitivnimi nadzornimi gumbi. Njihovi pralni stroji so zasnovani za dolgotrajno zanesljivost, odlikuje jih tudi vzdržljivost in nizka stopnja okvar.

Posebna pozornost je namenjena porabi vode in energije. Sodobni Hooverjevi pralni stroji dosegajo najvišje energijske razrede (A+++). Drugi principi, ki določajo oblikovanje, so še varnost, vizualna minimalistična privlačnost in harmonična integracija s prostorom.

Hooverjev preboj na spletu

Znamka je sledila času in leta 2016 odprla spletno prodajalno pralnih strojev s hitro dostavo za slovenski trg. To je približalo njihove izdelke širšemu krogu kupcev, nižji stroški pa omogočajo privlačne cene.

Pomembno prednost spletne ponudbe Hooverjevih pralnih strojev predstavljata izčrpne tehnične specifikacije z vsemi ključnimi podatki in prikazom funkcij posameznih modelov. Na voljo so tudi ocene zadovoljnih kupcev.

Napredne funkcije pralnih strojev Hoover

Hoover ponuja stroje tako standardnih kot večjih do 14 kg polnilnih kapacitet za najrazličnejše potrebe gospodinjstev. Poleg programske pestrosti izstopajo naslednje napredne funkcije pri najsodobnejših modelih:

Energijska učinkovitost

Večina modelov dosega energijski razred A+++ za cenovno ugodnejše obratovanje brez žrtvovanja učinkovitosti pranja ali sušenja perila.

Samodejno odmerjanje detergenta

Nekateri modeli Hoover imajo vgrajeno posodo, ki omogoča samodejno odmerjanje pralnega sredstva za točno doziranje in preprečevanje odpadkov.

Glade parfumerija

Ta Hooverjev patent v boben sprošča eleganti vonj Glade dišave za daljše dišeče sveže perilo tudi do 30 dni po pranju.

Allergy care program

Poseben program za alergike odstrani več kot 99% alergenov, kot so pršice ali plesen, iz perila z zagotavljanjem mikrobiološke čistoče.

Sistem razkuževanja

Z uporabo pare dosega visokotemperaturno razkuževanje perila za odstranjevanje mikroorganizmov, bakterij in neprijetnih vonjav.

Wi-Fi povezljivost

Spletna povezava omogoča oddaljeno upravljanje, nadzor ciklov in obveščanje preko aplikacije za Android/iOS.

LCD navigacijski zaslon

Olajšuje rokovanje in hitri pregled nastavitev ter informacij o poteku pranja. Prikazuje temperaturo, preostali čas in morebitne napake.Hoover pralni stroji

Izbrani modeli pralnih strojev Hoover

Preglejmo nekaj priljubljenih modelov v ponudbi Hooverjevih pralnih strojev:

Hoover DX HB4 104AAC/1

Ekonomičen model z 10 kg zmogljivostjo ter 1200 vrt./min. centrifuge. Zadovolji osnovne potrebe po dostopni ceni.

Hoover DX HB7 10DGAC/1

Tračna izbira s paro, Wi-Fi in 7 kg kapaciteto. Stane nekaj več, vendar prinaša sodobne funkcije ob obetavnem razmerju cena/zmogljivost.

Hoover 05113A2-80

14 kg prvovrstni model, ki navduši z veliko prostornino bobna, dodelanimi programi ter inteligentnim Cloud Care sistemom za brezskrbno pranje.

Zakaj izbrati Hooverjev pralni stroj?

Hooverjevi pralni stroji ohranjajo dediščino pionirske blagovne znamke s preizkušenimi vrednotami zanesljivosti, trajnosti in preproste uporabe. Moderni dodatki, kot sta Wi-Fi in razkuževanje, gradijo na trdnih temeljih.

Dobro poznavanje potreb uporabnikov, strast do inovacij in idealno razmerje med kakovostjo ter ceno so aduti, s katerimi Hoover še naprej gradi zaupanje. Njihovi pralni stroji se uvrščajo med varne naložbe za vsak dom.

Revolucionarne začetke je Hoover gradil na viziji poenostavitve pranja. Ta poslanstvo se odraža v udobju uporabe in intuitivnosti njihovih pralnih strojev tudi danes. Nič čudnega, da je Hoover ostal eden vodilnih igralcev na svetovnem trgu pralnih strojev vse do danes.