Image default
Zanimivosti

Kam za vikend v Sloveniji

Nekaj idej kam za vikend v Mariboru

 1. Ogled Mariborskega otoka: Sprehodite se po prelepih mestnih parkih, ki obkrožajo reko Dravo. Mariborski otok je odlično mesto za sproščujočo sprehod ali piknik.
 2. Obisk mestnega trga: Ob sobotah se na mestnem trgu odvija tržnica, kjer lahko kupite sveže lokalne pridelke, domače izdelke in spominske darilne izdelke.
 3. Raziskovanje Mariborskega gradu: Mariborski grad ponuja čudovit razgled na mesto in okolico. Lahko si ogledate tudi muzej na gradu, kjer boste spoznali zgodovino tega območja.
 4. Degustacija vinskega kletarstva: Maribor je znan po svojih odličnih vinih, zato si lahko privoščite degustacijo lokalnih vin v eni od mestnih vinskih kleti.
 5. Sprehod po Lentu: Lent je najstarejši del Maribora in ponuja čudovito atmosfero s številnimi restavracijami, kavarnami in trgovinami. Sprehodite se ob nabrežju reke Drave in uživajte v razgledu.
 6. Obisk Muzeja narodne osvoboditve Maribor: Če ste zainteresirani za zgodovino, lahko obiščete ta muzej, ki predstavlja zgodovino druge svetovne vojne in osvobodilnega boja na tem območju.
 7. Aktivnosti na prostem: Maribor in njegova okolica ponujata številne možnosti za aktivnosti na prostem, kot so kolesarjenje, pohodništvo, ribolov in golf.

Ideje kam za vikend v Kranju

 1. Ogled Kranjskega starega mestnega jedra: Sprehodite se po čudovitem starem mestnem jedru Kranja, kjer lahko občudujete zgodovinske stavbe, mestno tržnico in mesto, ki ga obdaja reka Kokra.
 2. Obisk Prešernove hiše: Prešernova hiša je rojstna hiša največjega slovenskega pesnika Franceta Prešerna. Lahko si ogledate muzej in izveste več o življenju in delu tega pomembnega literarnega ustvarjalca.
 3. Sprehod ob reki Kokri: Uživajte v sproščujočem sprehodu ob reki Kokri, ki poteka skozi mesto. Tam boste našli tudi urejene sprehajalne poti in klopi za počitek.
 4. Obisk Mestne knjižnice Kranj: Če ste ljubitelj knjig, si lahko ogledate mestno knjižnico Kranj, kjer boste našli veliko izbor knjig in prostor za branje.
 5. Ogled Kranjskega gradu: Kranjski grad stoji na griču nad mestom in ponuja lep razgled na Kranj in okolico. Lahko se povzpnete na grad in si ogledate notranje prostore.
 6. Kolesarjenje ali pohod v okolici: Kranj se nahaja v bližini prelepe narave, kjer lahko uživate v kolesarjenju ali pohodništvu. Obstaja veliko poti in poti za raziskovanje.
 7. Kulturni dogodki: Preverite, ali v Kranju potekajo kakšni kulturni dogodki, kot so koncerti, predstave ali razstave, in se udeležite katerega od njih.

Upam, da vam bodo te ideje kam za vikend pomagale načrtovati prijeten vikend v Kranju!

man and woman sitting on brown wooden bench surrounded by green trees during daytime

Nekaj idej kam za vikend v Ljubljani

 1. Ogled Ljubljanskega gradu: Obiščite enega od najbolj prepoznavnih simbolov mesta, Ljubljanski grad. Na gradu si lahko ogledate razstave, uživate v razgledu na mesto in raziskujete zgodovino tega čudovitega območja.
 2. Sprehod ob reki Ljubljanici: Uživajte v sproščujočem sprehodu ob reki Ljubljanici in raziskujte mestno jedro ter občudujte čudovite mostove, kot je Tromostovje.
 3. Obisk muzejev: Ljubljana ima številne muzeje, vključno z Narodnim muzejem, Moderno galerijo, Muzejem novejše zgodovine in še več. Izkoristite priložnost za obogatitev svojega kulturnega znanja.
 4. Kavarnice in restavracije: Ljubljana ponuja široko izbiro kavarnic, restavracij in lokalov, kjer si lahko privoščite okusno hrano in pijačo.
 5. Park Tivoli: Če želite uživati na prostem, obiščite park Tivoli, ki ponuja čudovite zelene površine, sprehajalne poti in možnosti za piknik.
 6. Tržnica v Ljubljani: Vsako soboto se na Pogačarjevem trgu odvija tržnica, kjer lahko kupite sveže lokalne pridelke, domače izdelke in unikatna darila.
 7. Raziskovanje starih ulic: Sprehodite se po ozkih uličicah starega mestnega jedra Ljubljane in odkrijte šarm mestnega jedra s svojimi trgovinami in arhitekturo.
 8. Kolesarjenje ali pohod po okolici: V okolici Ljubljane je veliko lepih poti za kolesarjenje ali pohodništvo. Lahko si izposodite kolo ali se odpravite na enega od bližnjih hribov.

To so le nekatere ideje za vikend v Ljubljani. Mesto ponuja veliko možnosti za raziskovanje in zabavo, ne glede na vaše interese.

 

Nekaj idej kam za vikend v Kopru

 1. Obisk starega mestnega jedra: Sprehodite se po čudovitem starem mestnem jedru Kopra, kjer lahko občudujete zgodovinske stavbe, ozke ulice in mestne trge. Na poti si lahko privoščite tudi kavo ali kosilo v eni od lokalnih kavarn ali restavracij.
 2. Ogled akvarija in muzeja morskih organizmov: V Kopru se nahaja zanimiv akvarij, kjer lahko spoznate različne morske organizme in živali, ki naseljujejo Jadransko morje. To je odlična izbira za družine z otroki.
 3. Obisk morskega obalnega parka Žusterna: Park Žusterna ponuja peščene plaže, bazene, vodne tobogane in druge vodne športne dejavnosti. Idealen kraj za sproščanje in uživanje v soncu.
 4. Ogled Koprskih tržnic: Obiščite mestno tržnico, kjer lahko kupite sveže lokalne pridelke, morske dobrote in ročno izdelane izdelke.
 5. Pohod po obmorski poti: Če ste ljubitelj pohodništva, si lahko ogledate obmorsko pot, ki poteka ob obali in ponuja čudovite razglede na morje.
 6. Izlet v bližnje vasice: Koper se nahaja v bližini številnih čudovitih obalnih vasic, kot so Izola, Piran in Portorož. Lahko se odpravite na izlet in raziskujete te čudovite kraje.
 7. Degustacija morskih jedi: Koper je znan po odličnih morskih jedeh, zato si privoščite degustacijo sveže pripravljenih rib in morskih sadežev v eni od mestnih restavracij.

To so le nekatere ideje za vikend v Kopru. Mesto in njegova okolica ponujata številne možnosti za raziskovanje in zabavo ob obali Jadranskega morja.