Image default
Uncategorized @sl

Pralni stroji s hitrimi programi

 V sodobnem hitrem tempu življenja so pralni stroji s hitrimi programi tako rekoč nepogrešljivi. Ob stalnem pomanjkanju časa se pogosto znajdemo v situaciji, ko moramo perilo oprati v skorajda rekordnem času. Hitre funkcije pranja so poleg svoje priročnosti tudi zelo varčne. Te pralne stroje najdemo v vseh cenovnih razredih, tako v izhodiščnem do 499 evrov kot v srednjem in najvišjem. Preverite, kaj ponujajo najboljše blagovne znamke za približno isto ceno.

Pralni stroj s hitrimi programi omogoča, da v le nekaj minutah operemo manjšo količino oblačil, kar je izjemno priročno, ko se nam mudi. Zahvaljujoč hitrim programom imamo oblačila hitro pripravljena za uporabo, ne da bi se ob tem znižala kakovost pranja. Ti stroji so tudi izjemno učinkoviti in varčni, saj so prilagojeni tako, da ne porabljajo nepotrebne energije in vode.

Priročnost hitrega pranja vsekakor pripomore k lažjemu obvladovanju naših vsakodnevnih obveznosti, obenem pa nam omogoča, da ohranjamo urejenost in svežino oblačil, tudi kadar nam primanjkuje časa. Tu je nekaj ključnih značilnosti in prednosti pralnih strojev s hitrimi programi.

Hitro pranje

Glavna značilnost takšnih pralnih strojev so hitri cikli pranja, ki omogočajo pranje oblačil v približno 15 do 30 minutah, odvisno od modela. To je velika prednost, če v kratkem času potrebujete oprana in sveža oblačila. Primerni so tudi za manjša gospodinjstva oz. vsakodnevno pranje manjše količine perila.

Energijska učinkovitost

Pralni stroji s hitrimi programi so običajno zasnovani tako, da so energetsko učinkoviti tudi med hitrimi cikli pranja. To pomeni, da ne porabljajo preveč energije, kar je prijazno do okolja in lahko pomaga pri znižanju stroškov električne energije.

Prilagodljivost

Večina pralnih strojev s hitrimi programi omogoča prilagajanje temperaturnih nastavitev in vrtenja bobna glede na vrsto tkanine in stopnjo umazanosti perila. To omogoča nadzor nad pranjem in zagotavlja optimalne rezultate.

Nizka poraba vode

Poleg varčevanja z energijo pralni stroji s hitrimi programi običajno porabijo tudi manj vode kot standardni programi pranja, kar je še ena korist za okolje in vašo denarnico.

Pralni stroji s hitrimi programi 

Samsung

Vsi pralni stroji znamke Samsung v cenovnem razredu do 499 eur imajo hitre programe. Vsi modeli imajo sprednje polnjenje. So izjemno varčni, saj se uvrščajo v energijska razreda A in B. Ponudba zajema modele s številnimi uporabnimi funkcijami, kot sta Eco Bubble za odstranjevanje madežev tudi pri nizkih temperaturah in Add Wash za naknadno dodajanje pozabljenega perila.

V srednjem cenovnem razredu (od 500 do 999 evrov) najdemo pralne stroje Samsung s sprednjim polnjenjem in hitrimi programi. Pralni stroj Samsung WW11BB944DGH/S7 ponuja hitri program SuperSpeed, pri katerem samo v 59 minutah operemo do 5 kg perila. Pralno-sušilni stroj Samsung WD80T554DBW/S7 omogoča hitro osvežitev perila z odstranjevanjem neprijetnih vonjav s funkcijo Air Wash. Nekateri modeli, kot je npr. Samsung WW90T4540AE1LE, imajo program s paro, ki izjemno učinkovito uničuje alergene in bakterije.

V najvišji cenovni kategoriji (od 1000 do 1999 evrov) se nahaja pralno-sušilni stroj Samsung WD12TP34DSX/S7 s sprednjim polnjenjem. Uporablja tehnologijo Quick Drive za posebno varčno in hitro pranje, poleg tega pa tudi ostale napredne programe, kot sta npr. čiščenje s paro in osvežitev perila (čiščenje, pri katerem nista potrebna voda in pralni prašek).

Vox

Pralni stroji Vox do 499 eur imajo sprednje polnjenje in omogočajo hitro pranje ­perila v 15 minutah pri 30 °C. Nekateri modeli imajo tudi 60-minutni hitri program pri temperaturi vode 60 °C.

V srednjem cenovnem razredu do 999 eur najdemo pralno-sušilne stroje s sprednjim polnjenjem. Vsi omogočajo hitro pranje, poleg tega pa imajo še druge uporabne funkcije, kot so npr. protialergijski program, program za srajce, odeje ipd. Največjo zmogljivost ima VOX WDM 1469-T14ED, ki ima kar 61-litrski boben.

Gorenje

V kategoriji do 499 eur najdemo pralne stroje Gorenje s sprednjim polnjenjem in hitrimi 20-minutnimi programi (funkcija FastWashing). Zaradi intenzivnega hitrega pranja je učinek pranja podoben daljšemu, vendar je boben lahko napolnjen le do polovice. Nekateri modeli, kot je npr. Gorenje WNEI72B, ponujajo tudi program s paro ExtraHygiene za izjemno učinkovitost odstranjevanja bakterij.

V srednji kategoriji do 999 eur se nahajajo pralni oz. pralno-sušilni stroji s sprednjim polnjenjem in možnostjo hitrih programov, in sicer 15- ali 20-minutnih. Vsi modeli se ponašajo z izjemno uporabnimi dodatnimi funkcijami, Gorenje WNS94ATWIFI ima npr. tehnologijo StainExpert za posebej učinkovito odstranjevanje umazanije ter funkcijo s paro, ki pomaga prihraniti tudi mehčalec.

 

Iščete nov pralni stroj Gorenje, pralni stroj Samsung ali pralni stroj Vox? Poceni pralni stroj ali pralno sušilni stroj v akciji poiščite na Enaa, kjer vas čakajo najboljše znamke po ugodnih cenah. Izkoristite kode za popust in prihranite denar.